ROAD TRIP 2018 NORMANDY - CHAMPAGNE, Travel Blog

ROAD TRIP NORMANDY – CHAMPAGNE 1 – Vi drager afsted

Del 1.

Der var engang en meget varm sommer. Den varmeste i hundrede år. Og den kom og tørrede Europa ud. Og floderne blev så lavvandede at skibene ikke kunne sejle. Ihvertfald ikke på Donau hvor vi skulle kravle ombord på et meget spændende krydstogt d. 17/8 2018. Så vi måtte sidde tilbage med pakkede kufferter og lange næser, for turen blev udskudt.

Og hvad gør man så lige når man har taget fri, har glædet sig til et gedigent kulturboost og rejseblodet bobler i årerne?

Så pakker man bilen og kører ud i det blå. Og her startede dermed vores road trip til Frankrig… Her får du historien om rejsen. Fyldt med gode råd og tips vi samlede op på vejen, til hvordan du selv kommer godt afsted på sådan en tur.

Mange rejsemål var ellers oppe at vende inden beslutningen faldt på et Road Trip; En flyver til Rom? Ned langs kysten; Tyskland, Holland – Belgien og videre over den engelske kanal til Brighton? Romantisk getaway til Paris? Charter til Mallorca?

Da den første frihedsberuselse havde lagt sig og vi var blevet enige om hvor vi skulle hen, startede vi bilen fredag formiddag og vendte næsen mod Hamborg. Vi lagde en plan der hed Hamborg – Normandiet – Giverny – Paris – Champagne.

I årevis har vi haft lyst til at se Normandiet. Men altid er det blevet valgt fra til fordel for vores elskede Bourgogne. Ærligt, så har vi frygtet vejret i den region – og det er ikke for sjov at de har masser af badget derovre der laver grin med at det altid regner… Men med denne sommer – ja så kunne det næsten ikke mage sig bedre.

Vi var enige om at denne tur skulle være et eventyr. Da krydstogtet havde været en gave med alt betalt, havde vi derfor ikke sparet mange penge sammen til denne tur. Bare de lommepenge vi ville bruge på Donau. Så det måtte ikke blive for dyrt. Så nu blev det sjovt. For vi vidste ikke hvor vi skulle overnatte – det var en del af spændingsmomentet. En af vores første rejser sammen var til Sicilien i 2006. Stormende nyforelskede fløj vi til Palermo hvor vi havde booket en overnatning på Grand Hotel, og derefter var det en lejebil og så finde overnatning efterhånden som vi kom frem. Det var en noget større udfordring dengang, hvor der ikke var råd til internet på mobilen og mange af de små hoteller heller ikke havde noget nævneværdigt bookingsystem. Så det foregik ved, at jeg ventede i bilen, mens Benjamin hoppede ind og ud af diverse steder for at høre om de havde plads. Det havde de for det meste. Vi fandt i hvert fald altid et sted at sove. Og det var meget romantisk.

Denne gang var det nemmere. Jeg brugte Trip-Advisor og kunne simpelthen bare sidde på passagersædet og google på min telefon, det område vi ville sove i og så dukkede der adskilledlige forslag op. Jeg kunne selv sætte prisniveauet og vi udfordrede skæbnen også lidt for morskabs skyld. Men vi turde ikke gå ned under 300 kr – skønt der var en del – så denne pris er nem at rejse for. Men vi endte de fleste steder på ca 500,- for et dobbeltværelse med bad. Nogle gange var der morgenmad med og gratis parkering. Men i Paris blev vi snydt med sidstnævnte – for der skal man være opmærksom på om der står med småt om det i virkeligheden bare er mulighed for parkering i området og du så kan betale en brækket arm for flere dage i parkeringshus….

I Hamborg mødtes vi med vores datter og hendes kæreste. De havde selv været på Road Trip til Italien og Kroatien, og var nu på vej hjem, så det var rigtigt hyggeligt lige at støde på de unge mennesker og spise lidt god mad sammen og samtidig høre om deres første road trip sammen.

Vi havde fundet et lille hyggeligt hotel og tog en overnatning der. Næste morgen fik vi et rigtigt godt morgenmåltid og så gik det afsted. Gps´en sagde Rouen – Normandiets hovedstad, her hvor vores fjerne slægtninge vikingerne slog sig ned med gru og rædsel og prægede området først med vold og død, sidenhen med fremdrift og gode tider. Og her hvor en af historiens store heltinder mødte sit grufulde endeligt i en ganske ung alder.

Vores tur var lige begyndt og rejsefeberen rasede!

Jeg har valgt at dele denne rejsebeskrivelse op i flere dele. Der er så meget at fortælle og min erfaring siger mig at så lange blogindlæg går man død i.

Håber du finder inspiration til at tage på din egen tur – det kan ihvertfald varmt anbefales!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *