Life, My Year

TAKNEMMELIG – den mest transformerende tilstand

Når jeg står op om morgenen og trækker gardinerne fra, siger jeg altid tak.

Det er blevet en god vane, at vise taknemmelighed for hver eneste dag jeg vågner og får muligheden for en ny dag i dette liv.  Jeg har oplevet tidspunkter i mit liv, som har været meget ubehagelige, så jeg sætter pris på de gode stunder. Mit  lille morgenritual giver en god følelse i kroppen og selvom jeg har ting på programmet den dag, som jeg måske ikke er helt vild med, så hjælper det mig til at få en grundfølelse af, at jeg nok skal klare det og at hvad der end sker, vil det på en eller anden måde bidrage positivt til mit liv.

Jeg glæder mig også meget til, at se hvad dette år vil bringe. Jeg ved, at det bla byder på nogle runde fødselsdage, et par 18 års, de sidste i kuldet får kørekort, ferier og Musik i Lejet. Og så et par overraskelser, jeg stadig holder i ærmet 😉

Idag har jeg følt mig sløj og trukket stikket en lille smule. Og så hyggede jeg mig med, at sidde og kigge min telefon igennem for billeder fra det sidste år. Der var nogle virkelig skønne stunder. Jeg ville have lavet en blog sidst på året med highlights fra 2017. Nu får I istedet idag mine 6 bedste øjeblikke i 2017 🙂

6. Musik i Lejet. Juli 2017

Så fik mutter her i en alder af 47 sin festivaldebut. I en light-version hvor jeg kunne sove derhjemme dog… Musik i lejet var virkelig en dejlig oplevelse. Der var musik for enhver smag og jeg frygtede, at vi var de eneste over 40, men det var vi bestemt ikke. Jeg elsker Tisvildeleje, og stedet har en helt særlig plads i mit hjerte efter at have boet lige i nærheden og kommet der i 25 år. Jeg må indrømme at konceptet Tisvilde29 ikke er noget jeg har været udelt begejstret for. Men festivalen er ok. Og det var skønt at danse på stranden, mens solen gik ned. Jeg har købt billetter til det igen til sommer og glæder mig meget.

5. Ferie i Bourgogne oktober 2017. 

Jeg er frankofil. Det er de fleste faktisk i vores familie og vi har en særlig præference for Bourgogne regionen. Vi prøver, at komme derned hvert år. Ikke bare på grund af den dejligste vin i verden, men naturen der, er bare så bjergtagende. Og især i efteråret. Når vinmarkerne lyser op overalt med deres gule-orange blade, forstår man hvorfor, at området også kaldes Cotes d´Or – “Guldkysten”. Vi var afsted med tre af vores døtre, to “svigersønner” og en veninde. Vi var heldige med vejret – det var fuldstændigt fantastisk solrigt og faktisk så varmt at vi kunne bade i poolen. Det blev en mindeværdig tur – glæder mig allerede til dette års tur derned.

4. 10 års bryllupsdag. Februar 2017

Vi “fyldte” rundt, min kære mand og jeg. Da vores kalender i 2017 var fyldt med studenterfester og bryllup, fejrede vi det stille og roligt – men meget romantisk, med en bragende god middag på Bistro Boheme og derefter overnatning på Hotel Phoenix i Bredgade. En meget romantisk mindeværdig weekend. Jeg har ingen billeder fra aftenen – men her er et fra brylluppet i sin tid for snart 11 år siden. Unge og slanke som vi var…

3. Romtur med yngste. September 2017

At rejse enkeltvis med sine store børn – det kan varmt anbefales. Man får talt sammen på en helt anden måde og lærer nye sider af hinanden at kende. Jeg tog Laura med på hendes første tur til Rom. Hun var lige så amazed over “den evige stad” som jeg var den første gang jeg så den, og vi nød de 5 dage til det yderste. Færre dage er umuligt. Der er SÅ meget at se og vi var MONSTER-turister alle dagene. Vi gik mellem 13-15 km hver dag. Det er en af de ting jeg er vild med ved Rom – udover alt det der er at se naturligvis, at man kan komme rundt på gå-ben og alligevel se det hele. Men gode sko fordres… Vi så næsten alt… Colosseum, Forum Romanum, Palatiner Højen, Den spanske trappe, Trevi Fontænen, Pantheon, Peterskirken, Det Sixtinske Kapel og meget mere…

2. To gange studenter. Juni 2017

Det var dobbelt så følelsesladet, dobbelt så overvældende og dobbelt så fantastisk. Masser af nerver på op til eksamen og da den endelig var overstået og der stod 10 i huerne, fulgte en eksplosion af livsglæde, eufori og lettelse, da vores to døtre blev studenter på samme tid. Det blev fejret og fejret og fejret i dagevis og det hele kulminerede i en kæmpe studenterfest. Jeg smøgede ærmerne op og lavede mad til 50 mennesker, da kokken svigtede i sidste øjeblik. Og efter middagen væltede der over 100 unge mennesker ind af døren, baren åbnede og et par veloplagte DJ`s sørgede for at hele omegnen kunne høre at der blev danset på terrassen… Måske lidt for meget larm. Men hold da op en fest. Men lidt flade var vi bagefter. Der var ikke mange dage at komme sig i – for ugen efter gik det løs med årets allerstørste højdepunkt…

1. Min datters bryllup. Juli 2017

Der er absolut ingen tvivl om hvad årets største begivenhed blev for mig.

Den 15. juli 2017 blev min ældste datter gift. Og på det jeg husker som den eneste rigtigt varme og solrige sommerdag. Hun var den smukkeste brud jeg nogensinde har set. Og jeg var verdens mest stolte mor. Brylluppet blev holdt i Krømlinge og jeg har allerede blogget om det her:

Det var så alt herfra mig i dag. Nu vil jeg prøve at blive frisk igen i en fart. På lørdag skal vi holde min datters 20 års fødselsdag og det er ikke noget vi tager let på her i familien 🙂

Håber indlægget her virker med billederne – jeg har haft et hyr med dem…

Kærligst Maise